مهم ترین تفاوت های ورق سیاه با ورق گالوانیزه - فولاد موحد تولید کننده انواع ورق سیاه...
سلام👋
هر سوالی دارید بپرسید؟
مهم ترین تفاوت های ورق سیاه با ورق گالوانیزه - فولاد موحد تولید کننده انواع ورق سیاه...
ورق شیت :    395.000ریال پروفیل مبارکه :     390.000 ریال پروفیل گیلان:    – ریال

شماره تماس : ‏04134479681

آدرس کارخانه : تبریز - جاده آذرشهر نرسیده به پلیس راه جنب کوی ماندگار

ایمیل : info@fouladmovahed.com

ورق گالوانیزه

تفاوت ورق سیاه با ورق گالوانیزه

فهرست مطالب

ورق سیاه و گالوانیزه هر دو از یک بیس تولید می شوند و آن آلیاژ فولاد است. اما دقت داشته باشید که این دو ورق، از نظر ساختار و ویژگی های ظاهری و شیمیایی کاملا با هم تفاوت دارند. همچنین هر دو دارای جدول استاندارد، خواص و کاربردهایی متفاوت هستند. در این نوشتار می خواهیم تفاوت ورق سیاه با ورق گالوانیزه را بررسی کنیم و بصورت جداگانه ویژگی های هر یک را برشماریم. توجه داشته باشید که هر دوی این ورق ها، جزو پرطرفدارترین مقاطع فولادی در صنایع مختلف هستند که بسیار مورد استفاده صنعتگران قرار می گیرند. پس شناخت هر کدام از آنها به نوبه خود می تواند تاثیر شگرفی بر کار شمایی بگذارد که با این گونه متریال ها سر و کار دارید. اگر به تازگی قصد خرید ورق سیاه یا گالوانیزه را دارید، پیش از خرید حتما این مقاله را مطالعه کنید. با ما همراه باشید.

ورق گالوانیزه چیست؟

برای بیان تفاوت های بنیادین این دو نوع ورق هیچ روشی بهتر از این نیست که هر یک را جداگانه تعریف کرده و به تشریح ویژگی هایشان بپردازیم. همانطور که احتمالا می دانید، ورق های فولادی اصولا از استحکام کششی و مقاومت برشی خیلی خوبی برخوردار هستند اما اشکال کارشان در کم طاقت بودن در برابر زنگ زدگی و خوردگی است. از همین رو برای مقابله با چنین مشکلی این ورق ها از طرق مختلفی مقاوم می کنند تا بتواند در برابر خوردگی مقاومت کند. یکی از این روش ها گالوانیزاسیون است که طی فرایند نورد گرم یا سرد تولید می شود. به بیان دیگر اگر بخواهیم تعریفی از ورق گالوانیزه ارائه دهیم، باید بگوییم که ورق هایی را که به هدف افزایش استحکام، ری اندود می شوند گالوانیزه می گویند.

جنس ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه

ویژگی ها:

برخی از مهم ترین ویژگی های ورق گالوانیزه را برمی شماریم:

تفاوت میلگرد و آرماتور
ادامه مطلب

1- مقاومت فوق العاده در برابر خوردگی:

همانطور که بالاتر نیز گفتیم، این ورق ها به علت ری اندود شدن مقاومت فوق العاده ای در برابر خوردگی و زنگ زدن دارند.

2- مقاومت صد در صدی در موقعیت های گوناگون آب و هوایی:

همانطور که ذکر شد، ورق های فولادی اصولا در برابر رطوبت ضعیف هستند و سریع دچار خوردگی می شوند. همچنین در محیط های با دمای پایین یا بالا مقاومت خوبی از خود نشان نمی دهند. اما ورق گالوانیزه از این جهت خوب عمل کرده و مقاومت خود را حفظ می کند.

3- آماده سازی در کوتاه مدت:

با توجه به هزینه بر بودن پروژه هایی که با متریالی چون ورق گالوانیزه سروکار دارند، یکی از دغدغه های مهم برای کارفرما عموما سریع تر تمام شدن روند انجام پروژه است. ورق گالوانیزه در این مسیر در مراحلی چون برش، بارگذاری و نصب بسیار سریع بوده و زمان زیادی از کارفرما نمی گیرد.

4- ایجاد استحکام بالا:

ورق گالوانیزه ترکیبی از فولاد و روی است و همانطور که می دانید، ترکیب این دو استحکام فوق العاده ای ایجاد می کند. بنابراین ورق گالوانیزه که حاصل ترکیب این دو متریال است، در هر شرایطی استحکام بالایی از خود نشان می دهد.

5- فرآیند معاینه و بازرسی فنی ساده:

یکی از مراحلی که ورق های فولادی قبل از کار باید از سر بگذرانند، مرحله بازرسی فنی است که به دو صورت آزمایشگاهی و چشمی انجام می گیرد. اینکه کدام روش پاسخگو باشد، بستگی به ماهیت ورق موردنظر دارد. ورق گالوانیزه به علت ویژگی های ظاهری اش با یک بازرسی چشمی در مرحله بررسی به طور حتم تایید می شود.

روش های جوشکاری آهن آلات و کاربرد آن‌ها
ادامه مطلب

ورق سیاه چیست؟

همانطور که پیشتر اشاره شد، ورق های فولادی از دو روش نورد سرد یا گرم تولید می شوند. ورق سیاه به ورقی گفته می شود که از فرایند نورد گرم تولید می شود. از محاسن بسیار خوب این ورق می توان به مواردی چون استحکام بسیار بالا و انعطاف فوق العاده اشاره کرد. ما در مقاله زیر تمام مباحث مربوط به ورق سیاه را به تفصیل شرح داده ایم. برای اینکه پی به شناخت عمیق تری نسبت به ماهیت ورق سیاه ببرید، لطفا مطلب زیر را از فولاد موحد بخوانید:

در ادامه بخوانید : ورق st37 چیست

ویژگی ها:

از جمله ویژگی های این ورق می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • استحکام کششی بالا
  • انعطاف بسیار خوب
  • ایمن در برابر آسیب های جابجایی و انتقال
  • مقاومت مثال زدنی در برابر ضربات و فشارهای احتمالی
خرید ورق سیاه

ورق سیاه

تفاوت ورق سیاه و گالوانیزه

این دو ورق از جهات مختلفی با هم تفاوت دارند. یکی از این تفاوت ها از جهت پایه تولید آنهاست. ورق سیاه از نوع ورق فولادی پایه و ورق گالوانیزه از نوع ورق فولادی ثانوی است. یعنی ممکن است که ورق گالوانیزه از ورق سیاه تولید شده باشد. تفاوت دیگر از جهت میزان مقاومت در برابر زنگ زدگی و خوردگی است. همانطور که پیشتر نیز گفته شد، ورق گالوانیزه مقاومت بسیار خوبی در این خصوص دارد. اما ورق سیاه به مانند سایر ورق های فولادی مقاومت اش در برابر خوردگی پایین است.

در مورد کاربرد این دو ورق نیز باید گفت که ورق سیاه کاربرد عمومی تری در صنایع بزرگ دارد. اما ورق گالوانیزه اینطور نیست و بصورت اختصاصی و جزیی تر در صنایع مختلف کاربرد دارد. در خصوص سرعت در فرایند تولید نیز این دو ورق با هم متفاوت هستند. ورق گالوانیزه همانطور که گفته شد، به سرعت پروسه تولید را طی می کند. این در حالیست که ورق های سیاه اینگونه نیستند و فرآیند تولیدشان زمان بر است. آخرین تفاوتی که می توان به آن اشار کرد، در مورد ظاهر و ابعاد این ورق هاست. ورق های سیاه دارای ظاهری مات و کدر و ورق های گالوانیزه برعکس، دارای سطوحی صیقلی و صاف هستند. در مورد ابعاد نیز همین را می توان گفت که ابعاد ورق های سیاه که در بازار موجود است، بسیار متنوع تر از ابعادی است که برای گالوانیزه یافت می شود.

کارخانه: 04132452641        دفتر فروش: 04134456683

جمع بندی

در این مقاله در ابتدا تعاریفی کلی از ورق گالوانیزه و ورق سیاه ارائه دادیم و سپس به ویژگی های هر یک پرداختیم. ورق سیاه چه از نظر ظاهر و چه از نظر کاربری و ویژگی های شیمیایی با گالوانیزه متفاوت است و شما باید این تفاوت ها را بدانید تا به درک درست تری از ماهیت هر یک دست پیدا کنید. اگر اخیرا تجربه خرید ورق سیاه یا گالوانیزه را داشته اید، لطفا تجربیات خود را در قسمت کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید.

امتیازدهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی نوشته ها

دسته بندی محصولات