مقاومت کششی میلگرد - شرکت صدرا پروفیل کاوه
سلام👋
هر سوالی دارید بپرسید؟
مقاومت کششی میلگرد - شرکت صدرا پروفیل کاوه
ورق شیت :    403.000ریال پروفیل مبارکه :     401.000 ریال پروفیل گیلان:    393.000ریال

شماره تماس : ‏04134479681

آدرس کارخانه : تبریز - جاده آذرشهر نرسیده به پلیس راه جنب کوی ماندگار

ایمیل : info@fouladmovahed.com

مقاومت کششی میلگرد

مقاومت کششی میلگرد

فهرست مطالب

بتنی که در سازه ها و ساختمان ها استفاده می شود ماده ای بسیار محکم در برابر فشارهای وارد شده است اما کشش را نمی تواند تحمل کند. یعنی بالاترین مقاومت فشاری و پایین ترین مقاومت کششی را دارد. به عبارتی بتن به خودی خود در سازه و ساختمان مقاومت آنچنانی نداشته و نمی تواند ضربه ها و لرزش ها را تحمل کند، بلکه در ترکیب با میلگرد است که مقاومت کششی پایین آن تقویت می شود.
در واقع عمده کاربرد میلگرد در ساخت سازه های با اسکلت بتنی است. چون مقاومت کششی بالایی دارد سبب می شود ترکیب حاصل از آن نیز قدرت بالایی داشته باشد. در نتیجه این ترکیب توانایی تحمل نیروهای کششی وارد شده را خواهد داشت. در این نوشته می خواهیم درباره مقاومت کششی انواع میلگرد صحبت کنیم. پس تا انتها با ما باشید.

مقاومت کششی میلگرد

کشورهای مختلف بر اساس معیارهایی همچون شرایط آب و هوایی و منطقه جغرافیایی استانداردهایی را برای تولید میلگرد تعریف می کنند. مقاومت کششی نیز در هر کشوری بر اساس استاندارهایی که وجود دارد مورد توجه قرار می گیرد. منظور از مقاومت کششی بیشترین میزان نیرویی است که به میلگرد اعمال می شود بدون اینکه شکسته شود.

از آنجایی که مقاومت کششی میلگرد ممکن است افزایش یابد و یا با گذشت زمان دستخوش تغییراتی شود بنابراین بسیار حائز اهمیت است که تست کشش میلگرد بعد از ساخت روی آن انجام شود. البته به جز تست کشش آزمایش های دیگری هم روی میلگرد انجام می شود که ما در این مقاله فقط درباره تست کشش میلگرد صحبت خواهیم کرد.

معرفی تسمه و انواع آن
ادامه مطلب

مقاومت کششی میلگرد

اهمیت مقاومت کششی میلگرد

محاسبه مقاومت کششی میلگردهای فولادی مانع ترک خوردگی بتن ها و آسیب های جدی به سازه می شود. به همین دلیل در هنگام طراحی یک سازه، مهندسان و طراحان باید کشش نهایی همه مصالح را محاسبه کرده و بهترین استاندارد را برای سازه انتخاب کنند.

در نظر گرفتن مقاومت کششی میلگرد بر طول عمر و کیفیت سازه تاثیر زیادی دارد. در صورتیکه مقاومت کششی میلگرد و سایر مصالح با وزن، تعداد طبقات و شرایط جغرافیایی مکان سازه همخوانی نداشته باشد، ممکن است در مواقعی مثل زلزله، طوفان و… منجر به خسارات مالی و جانی فراوانی شود.

مهندسان با محاسبه میزان دقیق مقاومت کششی میلگرد، میزان تحمل آن در برابر نیروهای جانبی بسنجند و در صورت نیاز و صلاح دید از میلگردهای تقویتی یا حرارتی کمک بگیرند.

 

مقاومت کششی میلگرد

نحوه محاسبه مقاومت کششی میلگرد

میزان مقاومت کششی میلگرد در آزمایشگاه ها و توسط دستگاه های مخصوصی اندازه گیری می شود. البته سازندگان میلگرد باید در پروسه ساخت و تولید میلگرد حداقل استانداردها را رعایت کنند. معروف ترین دستگاهی که آزمون کششی توسط آن انجام می گیرد،

دستگاه ثبات و نیروسنج است. این دستگاه به یک کامپیوتر متصل بوده و پس از انجام تست یک منحنی در صفحه نمایش تحت عنوان خروجی نمایش داده می شود. بر اساس همین نمودار، منحنی تنش-کرنش به دست می‌آید که دارای نقاطی است که مقاومت کششی، تسلیم و شکست بر اساس آن‌ها محاسبه می‌شود.

نحوه محاسبه مقاومت کششی به این صورت است که ابتدا دو نقطه را در میلگرد علامت گذاری می کنند به طوریکه فاصله بین دو علامت گفته شده حداقل 5 برابر قطر قطعه باشد. سپس دستگاه را روشن کرده و فشار را روی 6 تا 8 بار تنظیم می کنیم و نقاط علامت زده شده را داخل فک‌های دستگاه قرار می دهیم. این آزمایش تا لحظه شکستن میلگرد ادامه پیدا می کند.

تست میلگرد چگونه انجام می شود؟
ادامه مطلب

مقاومت کششی میلگرد

مقاومت کششی میلگرد را به صورت دستی نیز می توانیم حساب کنیم. بدین صورت که وقتی فرآیند تست تمام شد، قطعه کار را از دستگاه جدا می کنیم و دو بخش جدا شده را طوری بهم می چسبانیم که نشانه هایی را که قبل از انجام تست بر روی محصول گذاشتیم در یک راستا قرار بگیرد. فاصله بین L ها را اندازه می گیریم و ثبت می کنیم. اعداد را در فرمول

ԑ=((L-L0)/L0)*100

قرار می دهیم تا عدد نهایی به دست بیاید.

جدول مقاومت کششی میلگرد

قدیمی ترین استانداری که برای تولید میلگرد در ایران استفاده می شود، استاندارد روسی GOST 5781 است. طبق این استاندار، قطعات تولیدی به 4 دسته A1، A2، A3 و A4 تقسیم می شوند. میلگرد A1 به معنای میلگرد ساده است و سایر میلگردها جزو میلگردهای آجدار هستند.

جدای از این، هر تولید کننده ای میلگرد خود را بر اساس جدولی تولید می کند. بدین صورت که بر اساس میزان ضخامت میلگرد، حداکثر مقاومت آن در برابر نیروها، بارها و حتی میزان حرارت مشخص خواهد شد.

فولاد موحد فروشنده انواع میلگرد سبک و سنگین

شرکت صدرا پروفیل کاوه با سابقه بیش از 25 سال در ایران، یکی از بزرگ‌ترین کارخانجات فروش میلگرد در تبریز را دارا می‌باشد. فعالیت اصلی این کارخانه فولاد موحد، تولید قوطی، لوله، پروفیل‌های فولادی با بالاترین کیفیت می‌باشد.

این کارخانه قادر به تولید انواع میلگرد سبک و سنگین نیز می‌باشد. هر یک از این میلگردها ویژگی‌های منحصربه فرد خود را دارد. شرکت صدرا پروفیل کاوه با ارائه خدمات آنلاین در جهت رضایت مشتریان، توانسته است در پیشرفت اقتصاد ایران گامی مهم برداشته باشد.

جمع بندی

در این مقاله از سایت فولاد موحد سعی کردیم همه چیز را در خصوص تفاوت میلگرد سبک و سنگین بازگو کنیم. لطفا نظرات خود را در قسمت کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

انواع استانداردهای ناودانی و کاربردهای آن در صنایع مختلف
ادامه مطلب

از سایر مطالب سایت هم دیدن کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی نوشته ها

دسته بندی محصولات