مزایای همکاری با فولاد موحد
پروفیل گیلان : 365,500 ریال
پروفیل مبارکه : 370,000 ریال
ورق شیت : 380,000 ریال
خانهمقاله روش های تولید تیر آهن کدامند؟

روش های تولید تیر آهن کدامند؟

21 ژانویه 2023
0 49
روش های تولید تیر آهن کدامند؟

در ساخت و ساز همیشه تیرآهن پایه اصلی و اسکلت اساسی یک ساختمان شناخته می‌شود. از بین مصالح ساختمانی تیرآهن جزو مهم‌ترین مصالح ساختمانی مورد استفاده به شمار می‌رود. از این رو در خرید این محصول باید دقت زیادی کرد. با ما تا آخر این مقاله همراه باشید تا در مورد روش‌های تولید تیرآهن صحبت کنیم.

اهمیت تولید تیرآهن باکیفیت

کیفیت تیرآهن‌ها به عوامل مختلفی مانند مشخصات و استاندارد ساخت تیرآهن، کیفیت تیرآهن و کارخانه‌های سازنده آن بستگی دارد.

تیرآهن‌ نسبت به سایر مصالح ساختمانی مانند بتن، از میزان انعطاف پذیری بالایی برخوردار است. دلیل اهمیت تولید تیرآهن باکیفیت این است که کاربرد تیرآهن‌ها به عنوان یکی از مقاطع پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی که برای تحمل بارهای مختلف وارد بر سازه، مورد استفاده قرار می‌گیرد، بر هیچ صنعتی پوشیده نیست و از آنجایی که تیرآهن استحکام بالایی دارد، وظیفه انتقال بار ساختمان و  فشار به ستون را به خوبی انجام می‌دهد.

به دلیل اینکه تیرآهن قرار است نیروی وارد آمده به سازه را تحمل کند، پس هرچه محکم‌تر باشد سازه شما ایمنی بالاتری خواهد داشت. یک موردی هم که نباید از آن غافل شوید این است که اگر تیرآهن بیش ‌از اندازه سنگین باشد، وزن سازه را بالا می‌برد که این مسئله اصلا خوب نیست.

روش تولید تیرآهن

روش تولید تیرآهن

مواد اولیه تولید تیرآهن

یکی از مهم‌ترین نکات در تولید تیرآهن، استفاده از ابزارهای پیشرفته و تکنیک‌های خاص و حرفه‌ای است. آلیاژهای تیرآهن موادی هستند که به منظور افزایش مقاومت و بهبود خواص مکانیکی تیرآهن استفاده می‌شوند.

این آلیاژها در زمان ساخت تیرآهن و هنگام ذوب و ریخته گری، به شمش افزوده می‌شوند. هر کدام از این آلیاژها در مقاومت، استحکام، نوع کاربرد و همچنین قیمت تیرآهن نیز تاثیرگذار هستند. یکی از پرکاربردترین آلیاژهای فولادی در ساخت تیرآهن، فولاد کربن و فولاد ضد زنگ است که موجب ایجاد ویژگی‌های خاص در تیر آهن شده است.

از دیگر مواد اولیه پرکاربرد در آلیاژ تیرآهن، می‌توان به کروم، نیکل، مولیبدن و تیتانیوم اشاره کرد که موجب تغییر در خواص فیزیکی تیرآهن می‌شوند.

روش تولید تیرآهن

نورد گرم مهم‌ترین قسمت تولید تیرآهن و یکی از روش‌های اصلی در شکل‌گیری فلزات است. در این روش ابتدا در کوره‌هایی که تا 1100 درجه سانتی گراد گرم شده‌اند فلزات را ذوب می‌کنند و در قطعات و شمش‌های مختلفی قالب گیری می‌کنند.

سپس این قطعات قالب‌گیری شده را با استفاده از جک‌های هیدرولیکی در جایگاه‌هایی مخصوص به خود قرار می‌دهند. مرحله بعدی در تولید تیرآهن، مرحله پخته شدن است. در این مرحله، بعد از رسیدن این فلزات به دمای ایده‌آل، قطعات مورد نظر را به خط تولید ارسال می‌کنند.

حال به مرحله رافینگ میرسیم که تحت دمای مشخص، توسط کارشناس‌های کار بلد انجام می‌شود. در این مرحله از قطر شمش هایی که در دمای بالا قرار گرفته بودند کاسته و به طول آن‌ها اضافه خواهد شد.

در آخر نوبت به قطعه قطعه کردن فلزات می‌رسد. در این روش، با استفاده از قیچی‌های صنعتی مخصوصی که به آن قیچی متراژ گفته می‌شود، برش‌هایی را طبق استانداردهای لازم بر روی این قطعات ایجاد می‌کنند و در انتهای مراحل قطعات بسته به نیاز، برش داده می‌شوند.

برش تیرآهن و انواع روش های برشکاری

روش برنول

یکی از روش‌های برش تیرآهن، روش برنول است که به صورت گرم انجام می‌شود. حرارت ایجاد شده از احتراق گاز استیلن و اکسیژن از نوک مشعل بیرون آمده و سبب ذوب محل برش می‌شود.

انجام برش به روش گرم نسبت به روش سرد به هزینه کمتری نیاز دارد. ولی نکته مهم اینجاست که روش برنول به مهارت بالایی نیاز داشته و انجام آن باید توسط افراد متخصص انجام شود.

روش کوپال

این نوع برش توسط دستگاه قطع کن سنگین صورت می‌گیرد که برش آن برش گیوتین است که در امتداد خط منکسر آن را قطع می‌کند. در این روش قسمتی که قرار است برش بخورد را بر روی لبه گیوتین قرار می‌دهند سپس با فشار شاسی، تیغه‌های گیوتین سقوط می‌کند و محل مورد نظر برش می‌خورد.

روش برش با اره آتشی

در روش برش با اره آتشی، امکان قطع و برش با زاویه دلخواه به کمک میز کار این نوع اره‌ها فراهم است. این نوع دستگاه مجهز به دستگاه ایمنی خودکار است که در زمان شکسته شدن تیغه خاموش می‌شود.

برش با اره نواری

اره نواری از مهم‌ترین ابزارها در صنعت چوب و فلزکاری است. این روش بهترین راه برای برشکاری تیرآهن‌های سنگین و تیرهای قطور است. این دستگاه به دلیل اره‌های دواری شکل، برش باریک‌تر و سریع‌تری را ایجاد می‌کند.

برش با لیزر

برش با لیزر در کارگاه‌ها مرسوم نیست و بیشتر برای برش‌های ظریف و دقیق صنعتی استفاده می‌شود.

برش با پلاسما

این دستگاه به ۲ صورت دستی و اتوماتیک موجود است که نوع دستی آن، مزایای بیشتری مانند دقت بالا، ضایعات کمتر نسبت به نوع اتوماتیک دارد.

برش با واتر جت

برش با واتر جت یک دستگاه صنعتی است که از فشار قوی آب برای برش اجناس متنوع استفاده می‌کنند. از برشکاری با این روش در کارگاه‌ها با دقت بالایی انجام می‌شود.

روش تولید تیرآهن

کنترل محصول

یکی از آخرین مراحل در تولید تیرآهن، مرحله کنترل و همچنین بسته بندی تیرآهن‌ها است که در تولید آن باید دقت شود. بعد از تولید مقاطع فولادی باید آنها را از نظر ظاهری، کیفی و فنی کنترل کرد تا بر اساس استانداردهای معینی مشخص شوند.

همچنین توجه داشته باشید که رفتار ناپایدار ماده در طول نورد غلتکی حتما بررسی شود. برای اینکه کیفیت تیرآهن‌های تولیدی بالاتر باشد باید از ابزارهای پیشرفته استفاده کرد.

خرید تیرآهن از شرکت صدرا پروفیل کاوه

تیم صدرا پروفیل کاوه در زمینه تولید قوطی، لوله پروفیل‌های فولادی، با بهترین و بالاترین کیفیت فعالیت دارد. مشتریان عزیز جهت خرید تیرآهن از شرکت صدرا پروفیل کاوه می‌توانند به سایت رسمی ما مراجعه کرده و سفارش خورد را ثبت و نهایی کنند. همچنین می‌توانند در صورت نیاز به راهنمایی در خرید، از کادر متخصص ما که تسلط کامل بر فرآیندهای تولید و تامین نیازهای خریداران دارند، در کوتاه ترین زمان کمک بگیرند. همچنین شرکت صدرا پروفیل کاوه با ارائه خدمات آنلاین در جهت رضایت مشتریان، توانسته است در پیشرفت اقتصاد ایران گامی مهم برداشته باشد.

جمع بندی

در این مقاله از سایت فولاد موحد سعی کردیم درباره روش‌های تولید تیرآهن مطالبی را بازگو کنیم. لطفا نظرات خود را در قسمت کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

امتیازدهی post

درباره نویسنده

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *