فولاد
فولاد آلیاژی است که از آهن و کربن تشکیل شده و بخش عمده آن را آهن (Fe) تشکیل داده است، در واقع فولاد یکی از آلیاژهای آهن است و درصد وزنی کربن از 0.2 تا 1.7 متغیر میباشد. علاوه بر این دو عنصر، عناصر دیگری هم در تشکیل فولاد نقش دارند، از جمله منگنز Mn، سلیسیوم، گوگرد S و فسفر و عناصر کروم Cr، نیکل Ni، مس Cu، بور B و وانادیوم V که با وجود اینکه درصد خیلی کمی از ساختار فولاد را تشکیل میدهند اما تاثیر بسیار بالایی بر خواص فولاد گذاشته و حتی نامگذاری فولاد را هم تحت تاثیر قرار میدهند.
این عناصر موجب استحکام بالا، قابلیت چکشخواری، شکلپذیری بالا، مقاومت در برابر خوردگی و سایش، مقاومت در برابر کشش و نیروهای برشی در ساختار فولاد میشوند. در این نوشته قصد داریم درباره کاربرد فولاد در صنایع مختلف صحبت کنیم. پس تا انتها با ما باشید.
کاربرد فولاد در صنایع مختلف
فولاد یکی از پرکاربردترین و پربازیافتترین فلزات روی زمین است و همچنین یکی از پرکاربردترین مصالح در ساخت و ساز انواع سازهها و ساختمانهاست. این فلز پرمصرف نه تنها در صنعت ساختمانسازی که در تمامی صنایع بزرگ تا صنایع کوچک به نوعی استفاده میشود و کاربردهای مختلفی در صنعت و علم دارد.
تمامی صنایع مانند خودروسازی، کشتی سازی، پتروشیمی، هوا فضا و حتی صنعت پزشکی از فولاد و آلیاژهای فولادی در تولیدات خود استفاده میکنند. در واقع فولاد در تنوع بالایی از خواص تولید میشود تا نیاز تمام صنایع را رفع کند، چراکه تمامی صنایع امروزه وابسته فولاد و آلیاژها هستند.
کاربرد فولاد در ساخت و ساز
اصلی ترین کاربرد فولاد همان طور که میدانید در صنعت ساخت و ساز است. فولاد باعث میشود تا سازهها به سرعت و با قیمت پایین ساخته شوند و از آنجایی که انواع و اشکال مختلفی از فولاد به صورت آلیاژ وجود دارد، نیاز تمامی پروژهها را به راحتی براورده میکند و میتواند تقریبا در هر محیطی در زیرساختهای ساختمان گنجانده شود. پرکاربردترین مقاطع فولادی در ساختمان سازی میلگرد و تیرآهن است. برای خرید میلگرد و تیرآهن میتوانید از سایت صدرا پروفیل کاوه اقدام نمایید.
کاربرد فولاد در صنعت پزشکی
در صنعت پزشکی از فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل برای ساخت برخی تجهیزات پزشکی استفاده میشود. معمولا فولاد ضد زنگ تیتانیوم و حتی فلز مس در حوزه پزشکی استفاده میشود. کاربرد فولاد در پزشکی به این دلیل است که استیل ایمنی، مقاومت و دوام بالایی دارد و برای ساخت تجهیزات بهداشتی مناسب به شمار میروند. مهمترین مواردی که از فولاد ضد زنگ در صنعت پزشکی استفاده میشود عبارتاند از:
- تخت بیمارستان
- صندلی چرخدار
- ساخت برخی از تجهیزات جراحی
- موضع وریدی
- دریچههای قلب مصنوعی
کاربرد فولاد در صنعت کشتیسازی
بخش بسیار بزرگی از محمولههای جهان (حدود 90 درصد) توسط کشتیها جابجا میشوند و تقریبا بسیاری از آنها از فولاد ساخته شدهاند. برای ساخت این تجهیرات حمل و نقل از صفحات فولادی با مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی استفاده میشود. این نوع از فولادها با وزن بسیار پایینی که دارند امکان ساخت کشتی های بسیار سبک تر از انواع قدیمی را فراهم میآورند. همچنین فولاد در مقایسه با سایر فلزات کشتی سازی مثل برنج و برنز مقاومت بالاتری در برابر زنگزدگی دارد.
کاربرد فولاد در صنعت پتروشیمی و نفت و گاز
متداولترین فلزی که در صنایع نفت و گاز استفاده میشود فولاد ضد زنگ است. دلیل استفاده از این آلیاژ در صنعت پتروشیمی ساختار نفت و تمام مایعاتی است که در حین عملیات حفاری مورد استفاده قرار میگیرند میباشد. از آنجایی که نفت خام حاوی مانند گوگرد و سولفید هیدروژن بوده و وجود این مواد باعث خوردگی خطوط لوله میشود بنابراین فلزاتی که در این صنعت استفاده میشوند باید در مقابل تمامی این مشکلات مقاوم باشند.
جمع بندی
حتما تا به حال متوجه شدهاید که مصرف اصلی فولاد در صنایعی است که خوردگی بالا، دما و یا فشار خیلی زیاد وجود دارد و همین امر سبب استفاده از فولاد در صنایع مختلف شده است.
فولاد موحد فروشنده محصولات فولاد
شرکت صدرا پروفیل کاوه با سابقه بیش از 25 سال در ایران، یکی از بزرگترین کارخانجات فروش محصولات فولادی از قبیل میلگرد، تیراهن، نبشی، چهارچوب و … را دارا میباشد. فعالیت اصلی این کارخانه فولاد موحد، تولید قوطی، لوله پروفیلهای فولادی با بالاترین کیفیت میباشد. کادر متخصص و حرفهای فولاد موحد، با تسلط کامل بر فرآیندهای تولید محصولات، نیازهای خریداران را تامین و تضمین میکنند. این شرکت با بیش از 25 سال سابقه در ایران با برند تجاری فولاد موحد شناخته شده است. شرکت صدرا پروفیل کاوه با ارائه خدمات آنلاین در جهت رضایت مشتریان، توانسته است در پیشرفت اقتصاد ایران گامی مهم برداشته باشد.
کارخانه: 04132452641 دفتر فروش: 04134456683
جمع بندی
در این مقاله از سایت فولاد موحد سعی کردیم علت استفاده از میلگرد در صنعت ساختمان سازی را بازگو کنیم. لطفا نظرات خود را در قسمت کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
از سایر مطالب سایت هم دیدن کنید.