پروفایل(Profile) در لغت به معنی ثابت بودن مقطع در طول معین می باشد. اما در دنیای فلزات و ساختمان به تجهیزاتی که در ساخت در و پنجره و لوله کاربرد دارند اطلاق می شود .
پروفیل به صورت کلی دو نوع ساختمانی و صنعتی دارد، پروفیلهای ساختمانی پروفیلهایی هستند که در صنعت ساختمان سازی استفاده می شوند مثل در و پنجرههای آلومینیومی و… حال آنکه پروفیلهای صنعتی محصولاتی هستند که در صنایع گوناگون به عنوان قطعات و متعلقات صنعتی کاربرد دارند این صنایع عبارتند از صنعت خودروسازی، نظامی و… .
1. نوع اول : پروفیل نورد گرم که از نورد گرم شمش فولادی تولید می شود و به شکل قوطی می باشد.
2 . نوع دو : پروفیل نورد سرد که از شکل دهی ورقهای فولادی به روش خم کردن و پرس ساخته میشود و ناودانی شکل می باشد.
3. نوع سوم : پروفیل مرکب که با متصل نمودن چند پروفیل سرد و گرم ساخته می شود.
پروفیلهای نورد سرد فقط در کارهای سبک ساختمانی مثل ناودانی ها، تیرهای تکیه گاهی سقف کاذب و چارچوب درهای ساختمان کاربرد دارد و مناسب است. شکل و ابعاد پروفیل دو نوع باز وبسته را دارد.
1. پروفیل های باز: پروفیل های باز با بعد و ضخامت گوناگون ساخته می شوند .از موارد انواع آن میتوان به تیرآهن – تسمه – میلگرد – ناودانی– نبشی – چهارپهلو – هاش و…اشاره کرد. پروفیل باز با مقطع Z برای پوشش سقف سالنهای بزرگ مانند سالن
ورزشی ،سوله ، پارکینگ و انبار موارد استفاده زیادی دارد.
2. پروفیل های بسته : قوطی – لوله – پروفیل درب و پنجره – پروفیل یوپی وی سی – پروفیل درب های کرکره برقی و… از انواع پرفیل های بسته هستند.
در صنعت، ساختمان، راه سازی ، خودروسازی و… پروفیل ها استفاده می شوند و به نوعی در همه جا حضور دارند. بخش بسیار زیادی از پروفیل ها در ساختن در و پنجره های آهنی استفاده می شوند.
نرده های فلزی برای در و پنجره خانه ها، کناره راه پله ها و نرده کشی اطراف دیوارهای زمینهای محصور شده وکارخانه ها وهمین طور نرده پیاده روها و خیابانها از پروفیل های مربع و مستطیل با مقاطع کوچک ساخته می شوند.
پروفیل های مربع و مستطیل(قوطی) با مقاطع بزرگتر که با عنوان ستونی شناخته می شود در صنعت و ساختمان سازی دارای کاربرد های زیادی می باشد پروفیل هایی که در مقاطع مربع تولید می شوند و ضخامتی بین 5/1 تا 8 میلی متر دارند می توانند در تولید ستون و اسکلت فلزی ساختمانها استفاده شوند.
علاوه بر آن اگر این پروفیل ها با مشخصات فیزیکی مطمئن تولید شوند می توانند در ساخت شاسی تریلرها و نفت کش ها بکار برده شوند. پروفیل های قوطی مربع و مستطیل در صنایع خودروسازی نیز کاربرد دارند. برای ساخت پایه میز و صندلی نیز پروفیل های قوطی مربع بکار برده می شوند. همانطور که در بالا نیز اشاره شد پروفیل های Z شکل اکثراً برای پوشش سقف سوله ها استفاده می شوند.
با استفاده از روش نورد سرد نیز پروفیل های نبشی و ناودانی ساخته می شوند. پروفیل های نبشی در ساخت چهارچوب درهای بزرگ آهنی و انواع قالب های فلزی استفاده می شود که در ماشین آلات کاربرد دارد. کرکره ای مغازه ها و موارد مشابه آن را از ناودانی های کوچک تولید می کنند.
تبدیل ورق فولادی (کلاف) از طریق نورد سرد به محصول نهایی با شکلها و ابعاد متفاوت (پروفیل های باز و بسته) اصلی ترین کار کارخانه های تولید کننده لوله و پروفیل می باشد.
1. مواد اولیه
2. برش کلاف به نوار
3. تولید لوله و پروفیل
مواد اولیه مصرفی بیشتر کارخانه ها پیش از آنکه فولاد مبارکه شروع به کارکند از کشورهای اروپایی و ژاپن تهیه می شد اما اکنون بخش عمده ای از مواد اولیه را فولاد مبارکه فراهم کرده و بخشی را نیز از کشورهای آسیای میانه، برزیل، اروپا و اروپای شرقی تامین می کنند.
ترکیبات شیمیایی ورق مصرفی لازم است خاص باشد وطبیعتاً باید خواص مکانیکی مناسبی نیز داشته باشد تا در زمان تولید برای سازنده و در آخر برای مصرف کننده مسئله ومشکلی پیش نیاید . ورق مصرفی دارای استاندارد ST37.2 و یا JIS G 3131 یا G 3132 می باشد و شامل ترکیبات شیمیایی (سیلیس با 35/0، کربن با 3/0 تا 1/0، گوگرد 04/0، فسفر 04/0، منگنز 5/0) است و برای اینچنین تولیداتی پیشنهاد و استفاده می شود بجز در موارد خاص. ورق فولادی بعد از اینکه به کارخانه وارد شود وزن آن را می سنجند و بر اساس مشخصات ابعادی و کاربرد آنها در بخشهای متفاوت ، انبار می شوند تا زمانی که وارد فرآیند تولید شوند.
کلاف هایی که خریداری شده اند دستگاه های برش آنها را به نوارهایی با عرض مشخص برش می دهند. دستگاههای برش بر اساس سفارش و نحوۀ بکارگیری دارای بخشهای متفاوتی است که بعضی از آنها تمام اتوماتیک و بعضی نیمه اتوماتیک هستند.به طور معمول دستگاه برش از قسمتهای ذخیره کلاف، میز حمل کننده، ضربه گیر، کلاف گیر، و سیستم بازکننده طوقه های کلاف، سیستم کنترل کننده کناره برای تنظیم بهتر ، صاف کننده ورق، گیوتین و قرقره های هدایت ورق، غلتک های تغذیه ورق، قسمت اصلی برش، غلتک های جداکننده نوارهای بریده شده، نگاه دارندۀ نوارها و در آخر نوار جمع کن تشکیل می شود.
بعد از اینکه کلاف روی کلافگیر که خود نیز حرکت گردشی دارد قرار بگیرد کلافگیر می چرخد و بعد از بازشدن طوق ها سر ورق زیر غلتکهای صاف کننده فرستاده می شود. این کارموچب می شود که ورق صاف و تخت در جای خود قرار گیرد. به وسیله گیوتین سر ورق برش داده شده تا برای جوشکاری در بخشهای بعدی مسئله ای پیش نیاید.سپس ورق به وسیله غلتک های تغذیه به سمت دو عدد شافت اصلی که دارای محرک بوده و بر روی آن تیغه هایی فولادی قرار دارد که عملیات حرارتی بر روی آنها انجام می گیرد و سختی آن بین (61-59) راکول می رسد و فاصله آنها متناسب با عرض نوارهای مورد نیاز تنظیم می شود به حرکت در می آید. وقتی ورق از بین تیغه ها عبور می کند عمل برش انجام می شود.
ورق به سمت جلو در حرکت است و به دلیل اینکه نوارهای بریده شده با دقت به جلو هدایت شوند از روی دو عدد شافت جداکننده که برروی آنها تیغه های کوچکی تعبیه شده است عبور داده می شوند تا سرانجام سر اولیه نوارهای برش خورده و در گیره مخصوصی درگیر شود که در داخل نوار جمع کن قرار دارد وبه وسیله سیستم هیدرولیک قطر نوار جمع کن را چند سانتیمتر باز می کند .
این کار از یک سمت موجب جمع شدن دو لبه گیره و گرفتن سر نوارها می شود و از سمت دیگر در انتهای زمان تخلیه نوارها با عمل جمع شدن نوارگیر، درونی ترین لایه ورقها جدا می شود و به راحتی می توان نوارها را به خارج هدایت کرد و این کار به وسیله میز متحرک و صفحه ای که در سمت محور اصلی حرکت می نماید انجام می شود. از این پس ورق به وسیله نوار جمع کن کشیده می شود و این کار تا تمام شدن کل طول کلاف ادامه می یابد. در انتهای این مرحله دسته بندی نوارها انجام می گیرد و به بخشهای مختلف خطوط تولید منتقل می شود.
قوطی و پروفیل را به دو روش مستقیم و غیرمستقیم می توان ساخت. روش که انتخاب می شود به طراحی امکانات ماشین وابسته است. پروفیل بازبه طور معمول به روش مستقیم ساخته می شود. دستگاه های تولید لوله و پروفیل معمولاً از بخشهای تغذیه نوار، گیوتین، قسمت جوش سر و ته نوار، انباره، فرمینگ (که از دو بخش شکل دهندۀ اولیه و شکل دهندۀ نهایی ساختخ شده)، بخش جوش دو لبه پروفیل، براده برداری، سردکن، سایزینگ با تعداد 4 تا 6 دروازه – خمش و پیچش گیر برش (اره) خودکار ، شتاب دهنده و در آخرمیز تخلیه متشکل شده است.باتوجه به این که دستگاه برای تولید چه محصولاتی طراحی شده و از چه طریقی تولید شده باشد قسمت های مذکور با تغییرات اندکی از لحاظ تعداد و اندازه ساخته می شود.
آدرس دفتر مرکزی: تبریز/ بلوار ملت / جنب سه راه کبریت سازی فولاد پروفیل کاوه
آدرس کارخانه : تبریز / کیلومتر 15 جاده تبریز- اذرشهر
تلفن : 2662927-0412 _ 2652536-0412 _ 2652641-0412
فکس : 2652640-0412
فعالیت اصلی ما تولید قوطی و لولههای پروفیل فولادی با بالاترین کیفیت است. کادر متخصص ما با تسلط کامل بر فرآیندهای تولید محصولات، تضمین میکند که نیازهای خریداران را به بهترین شکل تامین میکنیم. شرکت صدرا پروفیل کاوه با بیش از ۲۷ سال سابقه در ایران با برند تجاری فولاد موحد فعالیت دارد.
کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت صدرا پروفیل کاوه میباشد.
طراحی و توسعه توسط داده رایا