انواع نبشی ها کدامند و چه کاربردهایی در صنعت دارند؟ - شرکت صدرا پروفیل کاوه کاربرد هر یک
سلام👋
هر سوالی دارید بپرسید؟
انواع نبشی ها کدامند و چه کاربردهایی در صنعت دارند؟ - شرکت صدرا پروفیل کاوه کاربرد هر یک
ورق شیت :    435.000ریال پروفیل مبارکه :     415.000 ریال پروفیل گیلان:    405.000ریال

شماره تماس : ‏04134479681

آدرس کارخانه : تبریز - جاده آذرشهر نرسیده به پلیس راه جنب کوی ماندگار

ایمیل : info@fouladmovahed.com

نبشی

انواع نبشی ها کدامند و چه کاربردهایی در صنعت دارند؟

فهرست مطالب

نبشی یک پروفیل فولادی است که در سازه های فلزی به کار می رود. در حقیقت اتصال دو قسمت یک جسم فلزی را از طرق نبشی انجام می دهند. در یک تعریف کلی اگر بخواهیم بگوییم نبشی برای اتصال پل ها و صفحات به ستون ها به کار می رود. جدای از بحث اتصالات نبشی برای ساخت خرپا هم به کار می رود. یک دسته نبشی هم داریم که بصورت خرد شده بوده و در ساخت آسانسور به کار می رود. به این نوع پروفیل نبشی لقمه می گویند. در این مقاله می خواهیم به انواع نبشی و کاربرد هر یک در صنعت بپردازیم. با ما همراه باشید.

انواع نبشی

نبشی ها را بر اساس شکل ظاهری که دارند و نیز بر اساس شیوه ای که تولید شده اند، به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. اگر بخواهیم بر اساس شکل ظاهری دسته بندی کنیم، دو نوع نبشی داریم که در ادامه به تشریح هر یک می پردازیم.

1- نبشی بال مساوی:

یکی از انواع نبشی است که از دو بال عمود بر هم تشکیل شده است و تقریبا شکل حرف L انگلیسی را تداعی می کند. حال در برخی از آنها اندازه این بال ها برابر است و به آن نبشی بال مساوی می گویند و در برخی از آن ها هم اینگونه نیست. همانطور که گفتیم عموما نبشی را با حرف L نشان می دهند و عددی که در کنار آن می نویسند نیز بیانگر اندازه بال های نبشی است. در صورتی که نبشی بال مساوی باشد، در کنار حرف L فقط یک عدد می نویسند که به تنهایی بیانگر اندازه هر دو بال نبشی است. بطور مثال برای نبشی که با نشان اختصاری L200 نوشته شده است، نبشی دارای دو بال مساوی به اندازه 200 میلی متر است.

انواع نبشی

انواع نبشی

2- نبشی بال نامساوی:

با توجه به توضیحاتی که برای نبشی بال مساوی دادیم، پر واضح است که نبشی که دارای دو بال با اندازه های مختلف است، نبشی بال نامساوی خوانده می شود. برای نشان دادن آن نیز در کنار حرف L دو عدد را پشت سر هم می نویسند که بیانگر اندازه هر دو بال آن است. بطور مثال نبشی با نشان اختصاری L200300 بیانگر یک نبشی است که دارای بال های نامساوی با اندازه های 200 و 300 میلی متر است.

نبشی کشی ساختمان و نحوه اجرای آن
ادامه مطلب

دقت داشته باشید که نبشی ها را از نظر شکل ظاهری و نیز زاویه ای که دو بال آن با هم می سازند هم می توان به دو دسته تقسیم کرد:

1- نبشی L شکل:

می دانیم که هر نبشی دارای دو بال است که این بال ها با هم زاویه ای می سازند. این نوع نبشی یکی از انواع نبشی است که اگر زاویه بین این بال ها قائم 90 درجه باشد، نبشی شکل حرف L انگلیسی را به خود می گیرد. به همین دلیل به آن نبشی L شکل می گویند.

2- نبشی V شکل:

از دیگر انواع نبشی است که زاویه بین بال های آن کمتر از 90 درجه باشد و در نتیجه به گونه ای مورب هستند و به شکل حرف V انگلیسی در می آیند. به همین دلیل آنها را نبشی V شکل می نامند. دقت داشته باشید که این نوع نبشی برای یک سری کاربری خاص مناسب است و بر اساس کاربردی که دارند، زاویه بین بال ها فرق می کند.

نبشی V شکل

انواع نبشی

حال اگر بخواهیم نبشی ها را بر اساس شیوه تولیدشان دسته بندی کنیم نیز دو نوع نبشی داریم که در ادامه به تشریح آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

1- نبشی فابریک:

نبشی فابریک از دل فرایند نورد گرم تولید می شود. به این صورت که قالب مناسب برای تولید این نوع نبشی حاضر شده و در دل فرآیند نورد گرم مواد مذاب آن خارج شده و پس از سرد شدن، نبشی فابریک از آن استخراج می شود. دقت داشته باشید که نبشی فابریک از شمش تولید می شود. به این صورت که شمش وارد کوره می شوند و آنها را از یک سری قفسه های مخصوص عبور می دهند. به این ترتیب مقطع شمش ها کاهش یافته و پس از طی این فرایندها به نبشی تبدیل می شوند.

تاریخچه فولاد در آلمان
ادامه مطلب

2- نبشی پرسی:

یکی از انواع نبشی است که  آن را مستقیما از ورق های فولادی می سازند. در حقیقت برای انجام این کار بایستی یک سری پروسه ها بر روی ورق فولادی انجام بگیرد. به این صورت که ورق را از وسط خم می کنند و به آن شکل می دهند تا به نبشی تبدیل بشود. به همین دلیل هم به آن نبشی “پرسی” می گویند. ورق های فولادی را برش می زنند و سپس برای پرس کردن آنها از دستگاه رول فرمینگ استفاده می کنند. چون این نوع نبشی از طریق این دستگاه تولید می شود و کار دستگاه سریع است، می توان در یک مدت زمان معین تعداد بیشتری از این نبشی ها را تولید کرد.

کاربرد نبشی در صنعت

برای تکمیل مبحث انواع نبشی و کاربرد هر یک در صنعت ، در این قسمت می خواهیم به مبحث کاربرد نبشی بپردازیم. پیش از این گفتیم که از نبشی برای متصل کردن پل و صفحات به ستون ها استفاده می شود. در حقیقت نبشی یک مقطع بسیار پرکاربرد است که در صنایع مختلف من جمله صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد. در حالت کلی می توان گفت که از نبشی با سایز 50 تا 150 میلی متر برای متصل کردن پل ها به ستون ها، تیرآهن به بیم باربر، ستون ها به صفحات در فونداسیون در صنعت ساختمان سازی و نیز برای ساخت ستون و خرپا استفاده می شود.

کاربرد نبشی

کاربرد نبشی در صنعت

همانطور که پیشتر هم گفتیم نوعی نبشی خرد شده هم وجود دارد که در ساخت ابزاری همچون آسانسور به کار می رود که به آن نبشی لقمه می گویند. در کنار همه این ها در ساخت سقف های کرمیت نیز برای بال قسمت بالایی تیرچه، از نبشی، تسمه یا ناودانی استفاده می شود که آن را در درون یک پوشش بتنی قرار می دهند. مورد دیگر اینکه برای اتصالات ساده در انواع سازه ها از نبشی استفاده می شود. انواع اتصالات عبارتند از:  اتصال نبشی جان، اتصال با نبشی نشیمنی تقویت شده و تقویت نشده، اتصال نیم گیردار یعنی صلب و… .

جمع بندی

در این مقاله انواع نبشی و کاربرد هر یک در صنعت را تشریح کردیم. توجه داشته باشید که نبشی ها از جهات گوناگونی دسته بندی می شوند. اگر از نظر شکل ظاهری در نظر بگیریم، ما نبشی بال مساوی و بال نامساوی را از یک طرف و نیز نبشی L شکل و V شکل را از طرف دیگر داریم. همچنین اگر از نظر شیوه تولید نبشی در نظر بگیریم، نبشی فابریک و پرسی را داریم که نبشی فابریک نسبت به پرسی مرغوب تر است.

امتیازدهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی نوشته ها

دسته بندی محصولات