محاسبه تحمل بار قوطی قبل از شروع ساخت سازه - شرکت صدرا پروفیل کاوه
سلام👋
هر سوالی دارید بپرسید؟
محاسبه تحمل بار قوطی قبل از شروع ساخت سازه - شرکت صدرا پروفیل کاوه
ورق شیت :    403.000ریال پروفیل مبارکه :     401.000 ریال پروفیل گیلان:    393.000ریال

شماره تماس : ‏04134479681

آدرس کارخانه : تبریز - جاده آذرشهر نرسیده به پلیس راه جنب کوی ماندگار

ایمیل : info@fouladmovahed.com

محاسبه تحمل بار قوطی

نحوه محاسبه تحمل بار قوطی

فهرست مطالب

در ساخت ساختمان و سازه از تجهیزات فولادی بسیاری از قبیل میلگرد، قوطی، نبشی، تیرآهن و … استفاده می‌شود تا در نهایت بتوانیم سازه‌ای پایدار داشته باشیم. این پروفیل‌های فولادی باید به نحوی ساخته شوند که بتوانند همه بارهای ساختمان را تحمل کنند و بارهای اضافی را از طریق دیوارها و ستون به زمین منتقل کنند.
قبل از ساخت سازه مورد نظر باید به تحمل بار و مقاومت پروفیل‌های فولادی توجه داشته باشید تا سازه به خوبی در برابر فشارهایی که بر آن وارد می‌شود مقاومت کند. تنها در این صورت است که امنیت و ایمنی ساختمان تضمین شده و می‌توانید یک ساختمان محکم و باکیفیت را طراحی کنید.

قوطی در کنار تیرآهن و سایر پروفیل‌های فولادی برای تحمل بار ساختمان و سازه کاربرد دارد. میزان تحمل بار قوطی یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید در ساخت این قطعه پرکاربرد حتما در نظر گرفته شود. قوطی از بروز حوادث در برابر باد، زلزله و … جلوگیری می‌کند.
تحمل بار قوطی از موضوعات مهمی است که چه هنگام تولید و چه هنگام خرید باید به آن توجه کرد. چرا که قوطی به خودی خود و با هر وزنی و هر جرمی نمی تواند تحمل بار داشته باشد. میزان تحمل وزن قوطی در تعداد مورد نیاز آن و نحوه عملکردش تأثیر می‌‌گذارد.

کاربرد انواع مختلف ضخامت قوطی پروفیل

قوطی ها به طور کلی به دو دسته صنعتی و ساختمانی تقسیم می شوند؛

  • قوطی های ضخامت 0.5 الی 1.5 میلی متر در صنعت صندلی سازی و مبلمان استفاده می شود.
  • قوطی های ضخامت 2 الی 3 میلی متر در صنعت ساختمان سازی استفاده می شود.
  • قوطی هایی با ضخامت بیشتر از 4 میلی متر در خودروسازی استفاده می شوند. قوطی پروفیل ها در طول 6 الی 12 متر نیز تولید و در بازار عرضه می شوند.

فرمول محاسبه تحمل بار قوطی

پروفیل‌ها بسته به کاربرد و استفاده‌ای که خواهند داشت در ابعاد و طول‌های مختلفی در کارخانجات طراحی و تولید می‌شوند. از طرفی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های هر پروفیل قوطی ظرفیت باربری آن است. باید از قبل مشخص باشد که هر قوطی تا چه اندازه بارهای خارجی و داخلی وارد شده بر سازه را تحمل می‌کند.

بر اساس همین اطلاعات نوع و تعداد پروفیل‌‌های مورد نیاز مشخص می‌‌شود. از آنجایی که امروزه کارخانه‌های ایرانی بسیاری در حال تولید این محصول هستند، بهتر است هنگام خرید پروفیل قوطی به مشخصات فنی پروفیل نظیر میزان تحمل بار قوطی توجه ویژه داشته باشید.

قیمت روز پروفیل و قوطی آهنی در تبریز
ادامه مطلب

برای دستیابی به میزان تحمل بار قوطی به صورت دقیق لازم است از فرمول‌های مشخصی استفاده شود. به دست آوردن عدد دقیق میزان تحمل بار پروفیل می‌تواند سازه را در برابر بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله ایمن سازد. همچنین وزن پروفیل‌های فولادی را می‌توان به آسانی محاسبه نمود و از این طریق میزان تحمل بار آن را مشخص کرد.

وزن پروفیل قوطی = وزن مخصوص پروفیل ها برحسب کیلوگرم * طول پروفیل برحسب متر * تعداد

محاسبه تحمل بار قوطی

 استانداردهای مرتبط با جدول تحمل وزن قوطی

پروفیل‌های غیر استاندارد قادر به تحمل بار وارد شده بر آن نیستند و شاید در نگاه اول نتوان یک پروفیل استاندارد را از پروفیل غیر استاندارد تشخیص داد اما در جریان کار نواقص و عیوب خود را نشان می‌دهند. گاهی اوقات پروفیل‌های غیر استاندارد در حین اجرا مشکلی از خود نشان نمی‌دهند اما بعد از مدتی قسمتی از سازه که در آن از پروفیل ناکارآمد استفاده شده است، کارایی خود را از دست می‌دهد. در چنین وضعیتی کل سازه با مشکل روبرو خواهد شد.

برای هر نوع پروفیل در جدول‌های استاندارد، استانداردهایی در نظر گرفته شده است که با توجه به‌ اندازه این پارامترها می‌‌توان میزان تحمل بار پروفیل را محاسبه کرد. مهم ترین استاندارهایی که در جهت تولید پروفیل باید رعایت شوند، استاندارد ISIRI و استاندارد DIN هستند.

وزن پروفیل، کیفیت و کارخانه تولیدکننده از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر جدول تحمل بار قوطی و قیمت پروفیل است. برای انتخاب پروفیل قوطی، حتما باید بر اساس جدول تحمل وزن قوطی دست به انتخاب زد، چرا که قوطی یکی از اعضای مهم در تحمل بار سازه به شمار می‌آید. رعایت استانداردها می‌تواند تحمل بار قوطی را نیز به طور چشمگیری افزایش دهد.

جدول تحمل بار قوطی

طول استاندارد قوطی های پروفیلی 12 متر بوده اما بنا به درخواست کارفرما و نیاز پروژه ممکن است این طول  متفاوت باشد. قوطی ها بر اساس شکل (مربعی یا مستطیلی بودن) و ابعاد و اندازه و وزنی که دارند تحمل بار متفاوتی دارند. همچنین نحوه قرار گرفتن آنها بر روی تکیه گاه می‌تواند به صورت مستقیم بر روی میزان تحمل بار قوطی پروفیل مربعی و مستطیلی تاثیرگذار باشد.

جدول تحمل بار قوطی پروفیل چه کاربردی دارد؟

با توجه به این که قوطی ها کاربرد های بسیار زیادی دارند، مشتریان می توانند با توجه به نیاز خود، محصول فولادی خود را از جدول تحمل بار قوطی پیدا و خریداری نمایند. استفاده و بهره گیری از این جدول در صورتی امکان پذیر می باشد که شرکت سازنده قوطی پروفیل , تمامی استاندارد ها را رعایت کرده باشد. با توجه به پارامتر های این جدول میتوان میزان تحمل بار قوطی ها را به سادگی محاسبه کرد. البته در کنار این پارامتر ها , پارامترهای دیگری نیز در محاسبه تحمل بار قوطی تاثیرگذار هستند که از جمله آن ها می توان به شرایط قرارگیری این قوطی ها روی تکیه گاه ها اشاره کرد.

نقش آهک در تولید فولاد
ادامه مطلب

عوامل مؤثر بر تحمل بار قوطی

مهم‌ترین عواملی که بر تحمل بار قوطی تاثیر می‌گذارند عبارت‌اند از:

  • میزان بار وارد بر قوطی‌ها یا ظرفیت باربری
  • موقعیت قرارگیری قوطی‌ها
  • رعایت استانداردهای ساخت
  • عمق پایه ستون
  • وزن و سایز قوطی

محاسبه تحمل بار قوطی

انواع پروفیل از نظر میزان تحمل بار

در سازه ‌ها از پروفیل به صورت شیب‌دار یا افقی استفاده می‌کنند تا امکان انتقال بارهای قائم وارد شده از ستون‌ها به زمین، فراهم شود. اگر در اثر تنش‌های فشاری و کششی، میزان تحمل بار پروفیل کمتر از نیروی وارد شده باشد، پروفیل دچار شکستگی خواهد شد. از نظر مهندسان، پروفیل‌هایی که توانایی تحمل بار و نیروی کششی را دارند، به 5 دسته تقسیم می‌شوند:

  1. تیر اصلی یا شاه‌تیر

این نوع اصلی‌ترین عضو باربر در سقف می باشد که به ستون باربر متصل می‌شود. وظیفه این پروفیل، انتقال بارهای وارد شده از تیرچه به ستون است. شاه‌ تیر معمولا به شکل پروفیل معمولی با ورق تقویتی، پروفیل بال ‌پهن و پروفیل معمولی به‌ صورت تکی یا جفت، تولید می‌شود. در برخی سازه‌ها نیز نیاز است این پروفیل‌ها تقویت شوند. برای این کار، پروفیل را از طریق جوش یا پیچ با ورق تقویت می کنند.

  1. تیر فرعی یا تیرچه

تیر فرعی یا تیرچه، با اینکه در دسته پروفیل‌های سبک قرار دارد، میزان تحمل بار قابل ‌توجهی دارد. کاربرد این نوع پروفیل نیز انتقال بارهای سقف، به تیر اصلی می باشد. این نوع پروفیل گاهی در مصارف خاص به صورت لانه ‌زنبوری تولید می‌شود.

  1. تیرآهن نعل درگاهی

پروفیل نعل درگاهی نیز نوعی تیرآهن می باشد که در قسمت بالایی درب‌ها و پنجره‌ها قرار گرفته و با هدف حفظ ایستایی دیوار آجری، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  1. تیر لبه‌ای یا کناری

کاربرد این نوع تیرآهن در کلاف بندی ساختمان به چشم می‌خورد. این نوع پروفیل معمولا در اطراف ساختمان برای تحمل بار سقف و تحمل بارهای ناشی از دیوارهای پیرامونی، از آن استفاده می‌شود.

  1. تیرآهن لاپه

وظیفه تیرآهن لاپه در تحمل بار سازه، حمل بار پوشش‌های سبک است که معمولا به صورت نیمرخ I و Z تولید می‌شود.

کاربرد ناودانی در ساختمان سازی و صنایع دیگر
ادامه مطلب

انواع ستون های تقویت شده با قوطی پروفیل

  1. نیمرخ های مرکب
  2. پروفیل یا نیم رخ نورد شده
  3. اتصال دو قوطی یا پروفیل به روش دوبله کردن
  4. قوطی پروفیل های مرکب با قید های مورب یا موازی
  5. اتصال دو قوطی یا پروفیل به وسیله ی ورق های سراسری بر روی بال ها

کمانش در تحمل بار قوطی

در اثر خم و یا انحنای بیش از حد، تحمل باربری یک ستون از بین می رود، به این اتفاق کمانش گفته می شود. کمانش ارتباط مستقیمی با تحمل بار قوطی دارد. در نتیجه باید قوطی های مناسب کاربردشان با تحمل بار انتخاب شود. نکته قابل توجه این است که هرچه ابعاد مقطع قوطی افزایش پیدا کند، تحمل بار آن نیز افزایش پبدا می کند و می توان گفت که کمانش کاهش می یابد. در مقابل، با افزایش ارتفاع و تعداد طبقات احتمال کمانش بیشتر می شود.

محاسبه تحمل بار قوطی

نحوه محاسبه تحمل بار قوطی

فولاد موحد تولید کننده انواع پروفیل قوطی در تبریز

کارخانه فولاد موحد از قدیمی‌ترین و با تجربه‌ترین تولیدکننده‌های قوطی پروفیل در تبریز است که سال‌هاست خدمات خود را در این زمینه به تمامی صنعتگران تبریزی و غیر تبریزی ارائه می‌دهد. دقت کنید که ما به عنوان تولیدکننده امکان خرید مستقیم از کارخانه را نیز برای مشتریان خود فراهم کرده‌ایم تا شما بتوانید هر چه راحت‌تر و با قیمت مناسب‌تر و بدون واسطه به این محصولات فولادی دست پیدا کنید.

جمع بندی

در این مقاله ما در ابتدا کوشش کردیم که بطور کلی درباره قوطی پروفیل و نحوه محاسبه تحمل بار قوطی مطالبی را به شما ارائه دهیم. نظر خود را در قسمت کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید!

 


صدرا پروفیل کاوه

***     شرکت صدرا پروفیل کاوه      ***

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی نوشته ها

دسته بندی محصولات