معرفی بهترین نبشی های بازار به همراه کاربرد و مشخصات فنی | صدرا پروفیل کاوه
سلام👋
هر سوالی دارید بپرسید؟
معرفی بهترین نبشی های بازار به همراه کاربرد و مشخصات فنی | صدرا پروفیل کاوه
ورق شیت :    403.000ریال پروفیل مبارکه :     401.000 ریال پروفیل گیلان:    393.000ریال

شماره تماس : ‏04134479681

آدرس کارخانه : تبریز - جاده آذرشهر نرسیده به پلیس راه جنب کوی ماندگار

ایمیل : info@fouladmovahed.com

What is a corner Application and technical specifications

نبشی چیست؟ کاربرد و مشخصات فنی

فهرست مطالب

نبشی یک پروفیل فولادی به شکل L انگلیسی است که در صنایعی چون ساختمان سازی کاربرد بسیار وسیعی دارد. سطح مقطع آن به این صورت است که دو ضلع عمود بر هم روی هم قرار گرفته است. این پروفیل بصورت مرکب و یا به تنهایی در پروژه های عمرانی، ساختمانی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله می خواهیم تمام مباحث مرتبط با نبشی را مطرح کرده و این موضوع را باز کنیم که نبشی چیست و کاربرد و مشخصات فنی آن کدامند. با ما همراه باشید.

تاریخچه پروفیل های باز ساختمانی

پیش از پاسخ به سوال نبشی چیست بد نیست در ابتدا نگاهی به تاریخچه تولید این قبیل پروفیل ها بیندازیم. زمانی که انسان به تکنیک تولید فولاد دست یافت، توانست به تکنیک تولید پروفیل های آهنی نیز دست یابد. شخصی به نام بسمر در سال های 1850 تا 1855 بر روی موضوع تولید کم هزینه فولاد برای صنایع نظامی کار کرد و دستاوردهای او در این زمینه باعث شد که او را پدر فولاد بخوانند. در حقیقت او توانست آهن را بدون سوخت تولید کند! مراحل او عبارت بود از: دمیدن هوا از میان چدن مذاب و استفاده از اکسیژن موجود برای سوازندن ناخالصی ها که سرانجام به تولید فولاد منجر شد.

اما پس از ایام جنگ بود که طراحان و مهندسین ساختمان به فولاد تولید شده توجه بیشتری کردند! کمبود فولاد برخی از صنایع را تهدید می کرد و باعث شده بود که بیشتر مصالح سنتی به کار برده شود. بنابراین فولاد که تا قبل از آن بیشتر برای صنایع نظامی به کار برده می شد، به صنعت ساختمان سازی نیز ورود کرد. رفته رفته طراحان پروفیل های مختلفی را پیشنهاد می دادند و به صورت مفهومی سطح مقطع های متنوعی طراحی و پیشنهاد می شد.

تعدادی از این مقاطع در برخی موارد خاص کاربرد پیدا کردند اما تعدادی از آنها کاربری ها متنوع تری پیدا کردند. مقاطعی همچون میلگرد، قوطی پروفیل های آهنی، تیرآهن های بال پهن و معمولی، ناودانی و نبشی نه تنها در ساختمان سازی که در بسیاری دیگر از صنایع هم کاربرد یافتند. نبشی به عنوان پروفیلی بسیار ساده، جایگاه بسیار ویژه ای در صنعت و ساختمان سازی پیدا کرد. یکی از دلایل آن را می توان استفاده راحت از آن برای تولید قاب یا فریم ها با کارآیی های گوناگون دانست.

نبشی چیست

تاریخچه نبشی

تعریف نبشی

خیلی خلاصه اگر بخواهیم به پرسش نبشی چیست پاسخ دهیم، باید بگوییم پروفیل فولادی که دارای دو ضلع عمود بر هم می باشد و شکل حرف L انگلیسی را تداعی می کند. این مقطع در سازه های مختلفی می تواند استفاده شود. از این پروفیل می توان به صورت ترکیبی و به کمک وسایل و دیگر سازه ها استفاده کرد. نبشی ها با دو مشخصه شناخته می شوند: “اندازه بال” و “ضخامت”.

انواع نبشی

پس از تشریح سوال نبشی چیست نوبت به طبقه بندی انواع نبشی می رسد. نبشی ها را از دو جنبه می توان دسته بندی کرد. یکی از جهت روش تولید و دیگری از جهت شکل ظاهری آنها.

انواع نبشی از نظر روش تولید عبارتند از:

  • نبشی فابریک
  • نبشی پرسی
مواد تشکیل دهنده پروفیل
ادامه مطلب

و از نظر شکل ظاهری نیز به دو دسته ذیل قابل دسته بندی است:

  • نبشی بال مساوی
  • نبشی بال نامساوی

که هر یک از این ها مشخصه های مربوط به خود را داراست که در ادامه به تعریف آنها می پردازیم. با ما همراه باشید.

1- نبشی فابریک:

این نوع نبشی از طریق فرایند نورد گرم تولید می شود و ازهمان ابتدای فرآیند تولید به شکل نبشی از خط تولید خارج می شود.

2- نبشی پرسی:

از ورقی به طول 6 متر که از وسط عرض آن خم شده باشد. جنس این ورق حتما باید از فولاد باشد. از طریق شکل دادن به این ورق، نبشی را استخراج می کنند.

پروفیل نبشی

انواع نبشی

3- نبشی بال مساوی:

همانطور که از نامش پیداست بال های این نبشی با هم برابرند. عددی که در کنار حرف L می نویسند، در واقع بیانگر اندازه بال نبشی است. مثلا L300 یک نبشی است که اندازه بال های آن با هم برابر است و 300 میلی متر می باشد. در واقع وقتی که در کنار حرف L فقط یک عدد نوشته می شود، نشانه این است که اندازه بال های نبشی با هم برابر است.

4- نبشی بال نامساوی:

در اینجا با نبشی مواجه هستیم که اندازه بال ها برابر نیست. این نبشی ها با استاندارد های ST37 ،ST52 و  ST44 در بازار موجود است. برای این نبشی ها اندازه هر دو بال را در کنار حرف L می نویسند. بطور مثال برای یک نبشی با عنوان L200300 به این صورت است که نبشی مورد نظر دارای دو بال با اندازه های 200 و 300 میلی متر است.

جدای از این ها از نظر جنس و ترکیب شیمیایی به کار رفته در نبشی می توان دو نوع مرغوب آن را که در بازار موجود است، در اینجا معرفی کرد:

1- نبشی گالوانیزه:

ورق این نوع نبشی با روی خالص پوشانده شده است و کاملا ضد زنگ است. پس برای نواحی مرطوب بسیار به درد بخور و پرکاربرد است. این نوع نبشی به قدری مقاوم است که در حتی در صورت شکستن هم دچار خوردگی نمی شود. علت این امر آن است که بین آهن و روی نوعی پیل الکتروشیمیایی ساخته می شود که روی در آن نقش آند و آهن نقش کاتد را ایفا می کنند. چون روی از آهن فعال تر است، در آهن اکسید می شود. یعنی پتانسیل احیاء آن نسبت به آهن کمتر و پتانسیل اکسید آن بیشتر از آهن است.

2- نبشی اسپیرال:

با کیفیت ترین و بهترین نوع نبشی موجود در بازار همان نبشی اسپیرال است که از مرغوب ترین نوع شمش با عیار بالا و بهترین ترکیب شیمیایی ساخته شده است. اسپیرال یک متریال بسیار انعطاف پذیر است که در حین سوراخ کاری هم خیلی آسیب نمی بیند. سایز ابعاد آن نیز بسیار دقیق است. به دلایلی که گفته شد، از این نوع نبشی برای ساخت ماشین های صنعتی دارای طول عمر طولانی استفاده می شود.

نبشی

کاربرد نبشی

کاربرد نبشی

پس از اینکه به پرسش نبشی چیست پاسخ دادیم، حال وقت آن رسیده است که کاربرد نبشی را توضیح دهیم. همانطور که پیشتر نیز گفتیم، نبشی در انواع سازه های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین کاربردهای متنوعی دارد که از جمله آنها می توان به مواردی چون عضو بادبندی، ساخت خرپا، سازه های LSF دکل های انتقال نیرو و انواع قاب های فلزی به کار رفته در ماشین آلات و تجهیزات صنعتی اشاره کرد. توجه داشته باشید که نبشی ها با توجه به سایزی که دارند، کاربردشان متنوع است.

مقایسه تاثیر فولاد ضدزنگ و پلاستیک بر محیط زیست
ادامه مطلب

بطور مثال از نبشی های 50 تا 150 میلی متر در اموری همچون اتصال پل به ستون، تیرآهن به بیم باربر، ستون به صفحات در فونداسیون در ساختمان سازی، ساخت ستون و خرپا و… استفاده می کنند. توجه داشته باشید که برای یک سری سازه های خاص این موضوع کمی متفاوت تر بوده و بطور مثال برای سازه های مربوط به آسانسور، نبشی های خرد شده را به کار می برند که با نام نبشی لقمه هم شناخته می شوند.

یکی دیگر از کاربردهای رایج نبشی در حقیقت اتصالات ساده در سازه های مختلف است که از جمله آنها می توان به مواردی چون اتصال نبشی جان، اتصال با نبشی نشیمنی (تقویت نشده) و (تقویت شده)، اتصال نیم گیردار (نیم صلب)، اتصال گیردار (صلب) و… اشاره کرد. نکته ای که در اینجا حائز اهمیت است بحث استحکام نبشی در عین به کار بردن آن است که بسیار مهم است که بطور دقیق و شفاف محاسبه شده و برای آن چاره اندیشی بشود. برای این مهم همانطور که می دانید، باید نقاط پرتنش را به درستی تشخیص داده و آنها را به خوبی تقویت کنید. تا با کمترین هزینه بتوانید یک سازه ایمن به لحاظ استانداردهای مهندسی را برای خود تامین نمایید.

نبشی در ساختمان سازی

کاربرد نبشی در ساختمان سازی

توجه:

جایی که از نبشی استفاده می شود، باید بدانید که بهینه ترین شکل اتصال حالتی است که هر یک از بال های نبشی در آن با ورق اتصال زاویه 54 درجه بسازد. همچنین مراکز ثقل نبشی حتما باید با ورق های اتصال همراستا بوده و بر روی یک خط فرضی مستقر بشوند. در کلیت اگر بخواهیم از کاربرد این مقطع فولادی مهم یک جمع بندی ارائه دهیم، باید به موارد ذیل اشاره کنیم:

  • به عنوان پایه اصلی در برج های انتقال برق
  • برج‌های پشتیبانی کننده آنتن
  • به عنوان عضو وتر در خرپا ها
  • به عنوان تیرک و مهاربندی اعضای برج در برج های مخابراتی
  • خرپاهای سوله
  • تیرچه‌های فلزی شبکه باز
  • فریم‌ها

مشخصات فنی نبشی

تا اینجا سوال نبشی چیست را بطور موشکافانه ای بررسی کردیم و انواع و کاربرد آن را نیز توضیح داده ایم. در این قسمت می خواهیم برخی ویژگی های فنی و شیمیایی نبشی را شرح دهیم. با ما همراه باشید.

مشخصات شیمیایی نبشی

با توجه به اینکه نبشی از متریال ورق های فولادی ساختمانی ساخته می شود، طبیعتا مشخصات شیمیایی آن تاثیر گرفته از مشخصات موارد خام آن است. جالب است بدانید که استفاده از ورق سیاه در تولید نبشی بسیار رایج است.

نحوه محاسبه وزن نبشـی

همانطور که می دانید وزن محصول بر حسب کیلو گرم است. برای محاسبه وزن نبشی می توانید از فرمول زیر استفاده کنید:

ضخامت نبشی (متر) × طول (متر) × اندازه بال ها (متر) × ۷۸۵۰ × ۲ = وزن محصول (کیلوگرم)

وزن نبشی

محاسبه وزن نبشی

جدول اشتال نبشی

جدول اشتال نبشی برای نبشی«L» با بال های یکسان و نبشی« L» با بال های غیریکسان تنظیم شده است. در این جدول طول استاندارد برای نبشی بال مساوی و غیر مساوی حدود ۶ تا ۱۲ متر معین شده است. ابعاد تنظیم شده نیز برای نوع بال مساوی از سایز ۲۰ تا سایز ۲۵۰ و برای نوع بال نامساوی از سایز ۲۰*۳۰ تا ۹۰*۲۵۰ میلی متر در نظر گرفته شده است.

تسمه فابریک چیست؟ کاربردهای تسمه فابریک
ادامه مطلب

استاندارد انواع نبشی

استانداردهای نبشی در کشورهای مختلف تقریبا مثل هم می باشد. این استانداردها عبارتند از ASTM A 36 ،ASME S1-36 ،DIN EN 10056-1، نبشی (V شکل) Gost 8240 و نبشی (L شکل) Gost 8510.

عوامل موثر بر قیمت نبشی

اکنون که در یک نگاه کلی متوجه این موضوع شدم که نبشی چیست ، به بحث داغ قیمت و خرید و فروش آن می پردازیم. در حال حاضر آهن نیز همچون بقیه اموری که امروزه تحت تاثیر تورم بازار قرار گرفته اند، به شدت تحت تاثیر تورم و نرخ  مواد اولیه و نوسانات رایج بازار آهن می باشد. اما این تنها عامل نیست. بلکه عوامل دیگری هم بر قیمت نبشی تاثیرگذار هستند که از جمله آنها می توان به قیمت جهانی آهن، ارز و سایر موارد وابسته به آن اشاره کرد. در کنار تمام این ها، میزان تقاضای نبش در بازار آهن هم بر قیمت این پروفیل پرکاربرد اثر می گذارد.

خرید نبشی

دقت داشته باشید که برای انتخاب نهایی و خرید نبشی مناسب برای نیازتان حتما بایستی اندازه بال و ضخامت نبشی را بدانید تا بتوانید گزینه مورد نیاز خود را به درستی انتخاب کنید! به عنوان مثال، نوع بال مساوی با طول بال ۴۰ میلی متر و ضخامت بال ۴ میلی متر به صورت ۴۰*۴۰*۴ نامیده می شود. یکی از نکات مهم در حین خرید نبشی وزن آن است. زیرا خرید نبشی در برخی از شهرها بصورت کیلویی انجام می گیرد. از طرفی نبشی ها هم در هر کارخانه ای با یک وزن متفاوت تولید می شوند.

کارخانه: 04132452641        دفتر فروش: 04134456683

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم به پرسش نبشی چیست پاسخ جامعی بدهیم. نبشی یک پروفیل فولادی بسیار پرکاربرد است که صنایع بسیار متنوعی کاربرد دارد. از جمله این صنایع می توان به ساختمان سازی اشاره کرد که برای انواع اتصالات مورد استفاده قرار می گیرد. توجه داشته باشید که خود این پروفیل بر اساس شکل ظاهری و روش تولید به چند نوع تقسیم می شود. بر اساس شکل ظاهری به دو گونه نبشی بال مساوی و بال نامساوی و بر اساس روش تولید به دو گونه فابریک و پرسی تقسیم بندی می شود. هر یک از این نبشی ها ویژگی های متفاوت و خاص خود را دارند و برای یک سری امور مناسب هستند. بنابراین در حین خرید نبشی شما باید با هر یک از انواع دست کم آشنایی مختصری داشته باشید تا بتوانید انتخاب درستی بر اساس نیاز خود داشته باشید.

امتیازدهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی نوشته ها

دسته بندی محصولات