ناودانی سنگین + شرح کامل از جزئیات تا فرآیند تولید - شرکت صدرا پروفیل کاوه عرضه انواع پروف
سلام👋
هر سوالی دارید بپرسید؟
ناودانی سنگین + شرح کامل از جزئیات تا فرآیند تولید - شرکت صدرا پروفیل کاوه عرضه انواع پروف
ورق شیت :    415.000ریال پروفیل مبارکه :     405.000 ریال پروفیل گیلان:    395.000ریال

شماره تماس : ‏04134479681

آدرس کارخانه : تبریز - جاده آذرشهر نرسیده به پلیس راه جنب کوی ماندگار

ایمیل : info@fouladmovahed.com

ناودانی

ناودانی سنگین + شرح کامل از جزئیات تا فرآیند تولید

فهرست مطالب

پیش از این در تعریف ناودانی گفته بودیم که ناودانی یک مقطع فولادی U شکل است که در صنایع مختلفی کاربرد دارد و همواره در کنار نبشی از آن یاد می شود. ناودانی جزو پروفیل های باز است و از نظر شیوه های تولید در سه نوع فابریک نورد گرم، فابریک نورد سرد و پرسی تولید می شود. توجه داشته باشید که ناودانی ها یک دسته بندی دیگر هم دارند که تحت عنوان ناودانی سبک و ناودانی سنگین شناخته می شود. در این مقاله از فولاد موحد می خواهیم به مبحث ناودانی سنگین بپردازیم. با ما همراه باشید.

تعریف ناودانی سنگین

ناودانی سنگین یک استاندارد جهانی مشخص در جدول اشتال دارد که وزن این ناودانی ها از آن استاندارد جهانی تبعیت می کند. توجه داشته باشید که به تازگی نوعی از ناودانی در بازار ایران رایج شده است که به ناودانی اروپایی معروف است. ناودانی اروپایی یکی از انواع ناودانی سنگین است. نام دیگر این ناودانی UNP است که وزن آن بیشتر از سایر رقبای خود در بازار است.

این پروفیل چون زیادی ضخیم است، هم وزن بیشتری دارد و هم نسبت به بقیه از ستحکام بالاتری برخوردار است. به علت مشخصه هایی که این پروفیل دارد، از آن بیشتر در پروژه های بزرگ استفاده می شود. دقت کنید که ناودانی سنگین UNP طبق استاندارد DIN1026 اروپا از سایز ۴۰ الی ۴۰۰ به میزان زیادی از کارخانه های ترکیه به ایران وارد می شود.

قیمت ناودانی

تعریف ناودانی سنگین

جدول اشتال ناودانی

همانطور که در بالا گفته شد، ناودانی های سنگین منطبق بر استاندارهای جهانی مهندسی در جدول اشتال تولید می شوند. مشخصات زیادی از این ناودانی ها در این جدول نگاشته شده است. من جمله: ابعاد سایزهای مختلف، اطلاعات مساحت سطح، شعاع انحنای آن و سایز جزئیات آن به همراه وزن هر متر. خود جدول نیز براساس یک استاندارد آلمانی طراحی شده است. لازم به توضیح است که این جدول زمانی نیاز می شود که چند سایز متفاوت از ناودانی وجود داشته باشد و شما بخواهید با توجه به ویژگی هایی که هر یک دارند، یکی را از بین بقیه انتخاب و خریداری کنید.

ضوابط جوشکاری میلگرد
ادامه مطلب

کاربرد ناودانی سنگین

ناودانی سنگین نیز مانند سایر ناودانی ها کاربردهای متنوعی دارد که از میان آنها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • به صورت تکی و یا جفت در باد بندها استفاده می شود
  • به صورت جفت و به فرم قوطی در ستون ها به کار می رود
  • به صورت جفت در ساخت خرپا کاربرد دارد
  • به صورت تکی و دوبل در ساخت تیر ها استفاده می شود

فرآیند تولید ناودانی

ناودانی نیز مانند نبشی به سه روش متفاوت در صنعت تولید می شود که عبارتند از:

  • پرسی
  • فابریک
  • نورد گرم و سرد

اگر بخواهیم در خصوص هر یک توضیحی مختصر ارائه دهیم، باید بگوییم که ناودانی پرسی همانند نبشی پرسی تولید می شود. به این صورت که بواسطه دستگاه پرس به آن شکل داده می شود. روش فابریک اما به گونه ایست که بصورت اورجینال از خط تولید شکل دهی خارج می شود و نیازی به پرس توسط دستگاه پرس نیست. همچنین در روش نورد سرد و گرم، تولید به صورت نورد گرم و سرد می باشد.

خرید ناودانی

فرآیند تولید ناودانی

از طرفی توجه داشته باشید که ناودانی تقریبا به همان شیوه ای تولید می شود که نبشی تولید می شود. این دو پروفیل در قسمت سطح مقطع با هم تفاوت دارند. سطح مقطع ناودانی U یا C شکل بوده که بستگی به میزان انحنا و خم ورق دارد. در حالیکه سطح مقطع نبشی به شکل L می باشد. همین اختلاف موجب بروز تفاوت هایی در ویژگی های فیزیکی خاص و کاربرد این دو پروفیل می گردد.

تولید ناودانی گرم

در این روش ناودانی که تولید می شود، نورد گرم است. در این روش فولاد از همان ابتدا شکل اصلی خود را دارد و صرفا از ضخامت آن کاسته شده و به طول آن اضافه می شود. ناودانی گرم صرفا مراحل نورد گرم را طی کرده و در درجه حرارتی بیش از 9260 درجه سلسیوس یا 1100 درجه سانتی‌ گراد تولید می گردد. اما چون بلافاصله پس از آن سرد می شود، بخشی از کیفیت خود را از دست می دهد.

با ارزان ترین اسکلت ساختمان آشنا شوید!
ادامه مطلب

تولید ناودانی سرد

ناودانی تولید شده در نورد سرد در حقیقت همان مراحل نورد گرم را طی می کند با این تفاوت که در پایان اجازه پیدا می کند که به آرامی سرد شود. در نتیجه پر واضح است که چنین ناودانی از کیفیت و دقت بالاتری نسبت به ناودانی تولید شده در فرایند نورد گرم برخوردار است. همچنین در این فرایند ناودانی فرصت پیدا می کند که به تلورانس‌های مورد نظر، با ابعاد دقیق‌ تری برسد. در نتیجه دارای کیفیت و دقت بیشتری در ابعاد و سایزهای مختلف می باشد.

خط تولید ناودانی مشبک

این نوع ناودانی در تولید سازه های سبک و محکم فولادی کاربرد دارد. شکل این ناودانی به این صورت است که دارای یک سری سوراخ ها و شبکه ها در قسمت جان و بال های پروفیل است که به ناودانی مشبک معروف است. این نوع ناودانی را با ورق گالوانیزه می سازند و وجود سوراخ ها باعث می شود که وزن قطعات کاهش پیدا کند. از این قطعه در ساخت قفسه‌های محکم فولادی سبک استفاده شده و به هر دو شیوه نورد گرم و سرد تولید می شود.

کارخانه: 04132452641        دفتر فروش: 04134456683

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم که مبحث ناودانی سنگین را بطور کامل شرح دهیم. گفتیم که ناودانی ها به شیوه نورد گرم و نورد سرد تولید می شوند که در نورد گرم چون قطعه بلافاصله در دمای بالای 1000 درجه سانتیگراد سرد می شود، از کیفیت آن کاسته می شود. اما شیوه نورد سرد به گونه ای است که قطعه در آن فرصت بیشتری برای خنک شدن پیدا کرده و در نتیجه به لحاظ کیفی مناسب تر است. اگر در خصوص این مطلب نظری دارید، حتما در قسمت کامنت ها با ما به اشتراک بگذا رید.

امتیازدهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی نوشته ها

دسته بندی محصولات