سوله در واقع به یک سازه فلزی گفته می شود که در جهت ساخت کارخانه های تولیدی و اماکن صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این سازه ی فلزی روش طراحی آن نسبت به سایر سازه های فلزی متفاوت است به همین خاطر ویژگی ها و قابلیت های آن نیز منحصر به فرد است. سقف این سازه شیب دار است و از فولاد ساخته می شود. همچنین در مکان های مختلف از جمله کارخانه ها، مرغداری ها، کارگاه ها و مکان های مختلف دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. سوله سازی خود یکی از مهمترین صنعت ها شناخته می شود که نکات بسیار مهم در این صنعت بایستگی رعایت شود.
از سوله ها برای پروژه های خیلی بزرگ استفاده می شود. این سازه، دهانه ی آن خیلی وسیع و گسترده است و جنس آن از فولاد است. امروزه به جای سوله های بتنی از نوع فلزی استفاده می شود چون استفاده از آن ها در صنایع مختلف مزیت های زیادی را برای کاربران به همراه دارد. برای ساخت آن ها بیشتر از پروفیل های خود ساخته تحت عنوان پروفیل z استفاده می شود. چون دارای ستون ها و تیرهای گسترده ای می باشند.
خصوصیات ظاهری این سازه های فلزی عبارتند از:
- جرثقیل های نصب شده
- قاب های متفاوت سوله ها
- جنس فلزی مورد استفاده در ساخت آن ها
- ابعاد بزرگ دهانه سوله
مشخصات بارز سوله
سوله ها دارای اجزای معینی هستند و این اجزا توسط مهندسین مورد ارزیابی قرار گرفته و محاسبه می شوند. این اجزا شامل بخش های زیر هستند:
1-پوشش های سقف
2-دیواره ها
3-قاب خمشی، این قاب یک تکیه گاه، خرپاها و یا رفترها و تیرها را شامل می شود.
4-بادبندهای سقف که جزو مهارت های عرضی به حساب می آیند.
5-مهارهای طولی که به شکل قوطی و یا لوله می باشند.
6-میل مهارها
7-نبشی سینه بند
8-پروفیل زد یا z: معمولا با نام پایه شناخته می شود و در دو سایز شش و هفت متری در بازار وجود دارد.
9-براکت هایی که برای انتقال بار مربوط به جرثقیل مورد استفاده قرار می گیرند.
10-بادبند هایی که به روش پروفیل مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع سوله
سوله ها دارای انواع مختلفی هستند که عبارتند از:
قوسی
تک دهانه
دو دهانه
چند ضلعی
دو یا چند دهانه با ستون مشترک
مدل های ذکر شده معمولا به سه روش کلی ظاهر می شوند؛ که عبارتند از:
تیر ورقی
این سازه ها جزء اولین سازه های فلزی بوده که ساخته شده و در گذشته کاربرد خیلی زیادی داشته اما امروزه استفاده از آن رو به کاهش است و یکی از مهمترین معایب آن این است که هنوز هم به روش سنتی ساخته می شوند.
یو بی ام
این نوع نسبت به نوع تیر ورقی دارای مزایای بیشتری است. این سوله ها با استفاده از روش های به روز ساخته می شوند و دارای مقاومت خیلی زیادی می باشند.
خرپایی
پیشرفته ترین نوع سوله است و در ساخت آن ها از قوطی های پروفیل z استفاده می شود که دارای مزایای زیادی هستند. این مدل از وزن کم و مقاومت خیلی زیادی برخوردار هستند و به خاطر قیمت مناسب آن ها در طراحی و ساخت و مقاومت بالای که دارند جزو پرکاربردترین نوع سازه های فلزی است.
مراحل سوله سازی
ساخت سوله ها یک کار خیلی حساس و دقیق است و از عهده ی هر کسی بر نمی آید و به افراد ماهر و آموزش دیده در این زمینه نیاز دارد. در ساخت این سازه باید تمام مراحل به خوبی و با دقت انجام شود تا خروجی کار یک سوله خوب و استاندارد باشد.
اولین مرحله در ساخت این سازه که یک مرحله مبتدی به حساب می آید و جزء حساسترین مرحله ساخت آن است همان مرحله طراحی می باشد. این مرحله توسط یک گروه متخصص در این زمینه انجام می شود و با توجه به کاربردی که سوله قرار است داشته باشد محاسبات دقیقی را در طراحی آن انجام می دهند.
محل احداث سوله
دومین مرحله بعد از تمام شدن طراحی، ساخت سوله در کارخانه می باشد. این کار با استفاده از دستگاه های تخصصی و پیشرفته انجام می شود که این دستگاه ها قابلیت ساخت قسمت های مختلف آن ها به شکل های مختلف را دارا می باشند که بعد از ساخت آماده ی اتصال به همدیگر هستند.
مرحله سوم مربوط به رنگ کاری سازه می باشد. بعد از تمام شدن ساخت قسمت های مختلف سوله، آن ها را به سالن رنگ منتقل می کنند تا با استفاده از پوشش ها و رنگ های مختلف، جنس بدنه ی آن ها را در مقابل انواع آسیب ها از جمله خوردگی، آتش سوزی و…مقاوم نمایند.
متراژ و مساحت سوله
مرحله آخر انتقال اجزای تکمیل شده به جایی می باشد که قرار است سازه مذکور در آنجا ساخته شود. در این مرحله زمینی که قرار است محل احداث آن باشد از قبل آماده شده است و تمام استانداردهای آن به خوبی رعایت شده است. بعد از منتقل کردن اجزا بر اساس دفترچه های محاسباتی و نقشه هایی که در دست دارند قسمت های مختلف را با استفاده از پیچ و مهره و یا جوشکاری به هم وصل می کنند. البته این نکته قابل ذکر است که در مدل های یو بی ام اجزای آن با استفاده از ماشینهای مونتاژ و دوخت به هم متصل می شوند.
هزینه سوله سازی در هر مترمربع
برای هزینه ساخت سوله نمی توان یک مبلغ دقیق را بیان کرد. چون به طور میانگین قیمت ساخت آن ها به موارد زیر بستگی دارد:
پارامترهای تاثیرگذار بر هزینه هر متر مربع سوله
1-محل احداث
هرچقدر فاصله بین محل احداث و کارخانه سازنده بیشتر باشد هزینه ی حمل و نقل آن نیز بیشتر است
2-متراژ و مساحت
هرچقدر متراژ و مساحت آن زیادتر باشد قطعا هزینه ی ساخت آن نیز بیشتر می باشد.
3-موارد استفاده از آن
بی شک موارد استفاده و کاربرد آن تاثیرات مستقیمی را بر روی قیمت می گذارد.
متریال مورد نیاز در صنعت سوله سازی
شامل پوشش دیوارها، پروفیل z، سقف و …است که با توجه به نیاز کارفرما تهیه و استفاده می شود. قیمت ساخت آن ها به روش متری و با توجه به موارد ذکر شده محاسبه می شود. در حال حاضر به طور میانگین می توان گفت که قیمت ساخت هر متر از یک میلیون و دویست هزار تومان شروع می شود و با توجه به نوع مواد به کار رفته بالا می رود.
کاربرد سوله ها
سوله ها دارای کاربردهای فراوانی هستند اما در میان آن ها نوع خرپایی دارای بیشترین کاربرد است و در مصارف زیر مورد استفاده قرار می گیرد:
-سالن های همایش
-تالارپذیرایی
-سالن های ورزشی و استخرها
-سالن های صنعتی
-اردوگاه های نظامی و…
نتیجه گیری
شرکت صدرا پروفیل کاوه به عنوان تولید کننده پروفیل z انواع مختلفی از این سازه را در نهایت کیفیت و مرغوبیت با توجه به نیاز بازار تولید و با بهینه ترین قیمت ها روانه بازار می کند. این پروفیل یکی مهم ترین متریال در صنعت سوله سازی شناخته می شود.
کارخانه: 04132452641 دفتر فروش: 04134456683
تقاضای تماس
*** شرکت صدرا پروفیل کاوه ***
2 پاسخ به “آشنایی کامل با سوله و شیوه های ساخت آن”
با سلام .خوبید. یک سوالی داشتم هزینه ساخت و وزن یک ستون با مشخصات زیر چقدره آیا امکان پذیره.ممنونم
طول 15 متر
عرض 40 سانتی متر
ضخامت 3 الی 4 میل
لبه کار 10 سانتیمتر
سلام
وقت بخیر
جهت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس ۰۴۱۳۴۴۷۹۶۸۱ ارتباط برقرار کنید